Pluto_History_1920x940px

FRÅN ANNONSBYRÅ TILL MOVING CONTENT.

Kommunikation som gör skillnad bygger på kunskap om mottagaren. När vi startade Pluto 1992 var ”mottagaren i centrum” ledorden och det har följt oss genom åren. Kunskapen om kundens kunder är idag viktigare än någonsin, oavsett om det handlar om multinationella företag eller små bolag.

FRÅN ANALOG TILL MER OCH MER DIGITAL

På nittiotalet kallade vi oss för Pluto Annonsbyrå. Vi ville särskilja oss från reklambyråer som bara prioriterade kreativitet och tappade bort insikten om alla kommunikativa möjligheter.

Vid millennieskiftet blev vi Pluto Stockholm. Nu började det digitala på allvar göra sitt intåg. Som en av de första byråerna i Sverige skapade vi digitala visningsrum och modeller av nya bostadsområden för HSB.

Webben växte och kampanjerna kompletterades med banners, kampanjsidor och olika typer av samarbeten. Vi utvecklade Photo Adventure i samarbete med Olympus och Skistar. Där alla gäster i Åre kunde visa sina bilder, tävla och dela upplevelser. Webb, lokaltv, print och event i skön förening. Helt nytt då, vardag idag.

SEO och sociala medier blev nya begrepp. Bloggarna blev influencers. Film och animationer började ta allt mer plats i kommunikationen. Rörligt innehåll hade vi arbetat med under alla år. Reklamfilm, företagsfilm, animerade presentationer, rörliga banners osv. var en del i det vi gjorde.

PANEUROPEISKA, NORDISKA OCH LOKALA AKTIVITETER

Genom åren har vi utforskat många olika branscher. Till exempel var vi ”leading agency Europe” för Sharp hemelektronik i många år. Vi utvecklade och producerade att antal paneuropeiska kampanjer. Allt från tv och print till digitala aktiviteter.

Bosch vitvaror hade oss som nordisk samarbetspartner i över tolv år. Vi producerade kampanjer i print och butik, digitalt och tv. Olympus är ett annat exempel där vi utvecklat och producerat kampanjer och olika former av aktiviteter sedan 2002. Både för avancerad medicinteknik och kameror.

Vi har lanserat K-Rauta i Sverige. Hjälpt advokater och patentbyråer kommunicera. Byggt varumärken. Sålt mer mjölk åt Arla. Hjälpt Scania göra lastbilen smartare. Påverkat sjukvården att välja ny medicinteknik...

Vi har lärt oss se hur olika delar samspelar och att driva projekt i internationell miljö och där många olika viljor ska samsas. Komplexitet är inget hinder.

EN RESURS FÖR ALLA SOM VILL BERÄTTA SIN HISTORIA

För några år sedan trappade vi ner verksamheten. Vi behövde ta en paus. Hitta nya utmaningar. Vi avvecklade kontoret i city, flyttade hem och fortsatte i mindre skala medan vi funderade på nästa steg.

2020 börjar Plutos nya resa. Jonathan som är filmfotograf, vill att vi ska bli en ny typ av ”produktionsbolag”. Fokusera på rörlig bild [moving content] och stoppa in alla erfarenheter och kunskaper från mer än 25 år av säljande kommunikation. En resurs för alla som vill berätta sin historia på ett mer levande sätt.

NU BÖRJAR EN NY TID. PLUTO STHLM ÄR PLUTOVISION.

Välkommen hälsar Jonathan, Kathrin och Sven-Erik